Osnivači


Firma „Natura vita“ doo Blatnica je osnovana 2001 godine i ima tradiciju u proizvodnji od preko 14 godina, na lokalitetu opštine Teslić, uži lokalitet Blatnica. Glavni menadžer i vlasnik firme je afirmisani privrednik i biznismen koji cjelokupni period sa saradnicima uspješno rukovodi biznisom.


Menadžment


Grupacija je izgradila tehnoekonomski sistem logistika, proizvodnja, i plasman. Organizacija poslovanja tehnoekonomskog sistema je postavljena na funkcionalnom principu. 1. Na čelu firme je generalni menadžer dipl ecc koji rukovodi svim procesima rada u firmi. 2. Proces snabdjevanja i logistike 3. Proces prodaje i distribucije 4. Proces proizvodnje, 5. Finansijska funkcija, računovodstvo Osnovna djelatnost od osnivanja pa do 2012 godine bila je proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda. U 2012 godini taj biznis (bez imovine) je prodat Imleku A.D. iz Beograda po cijeni od 8.000.000,00 EUR-a. Proizvodnjom mesa i proizvoda od mesa „Natura Vita“ se počela baviti 2010 godine. Tokom svake godine bilježi se značajan rast. U oviru grupacije proizvođača i prerađivača
mesa „Natura Vita“ Blatnica se svrstatava u lidere po proizvodnji, među 5 prvih proizvođača u Bosni i Hercegovini a u Republici Srpskoj među prva 3 proizvođača. Sama kompanija je podeljena u tri fizički odvojena pogona i to: -Pogon za proizvodnju polutrajnih i konzervisanih proizvoda (instalirani kapaciteti za polutrajne proizvode su 5 tona/h gotovih proizvoda; konzervisani program se radi na dve odvojene linije za paštete i nareske) -Pogon za proizvodnju trajnih proizvoda (instalisani kapaciteti su 5 tona na dan gotovih proizvoda) -Hladnjača (8 komora minus režim, kapaciteta 2000 tona i 1 komora plus režim)